it Katádfa község weboldala - Jó kis hely Katádfán komplex gyermekprogram

    Jó kis hely Katádfán komplex gyermekprogram

Ha tetszik oszd meg: Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

Galéria
  
 

Projekt azonosító: EFOP-1.4.3-16-2017-00143
Európai Szociális Alap
Támogatási összeg: 43.998.696 Ft

Támogatás mértéke: 100%
Projekt megvalósítás kezdete: 2018.02.01.
Projekt fizikai befejezése: 2022.01.31.

A „Jó kis hely Katádfán komplex gyermekprogram” a SZÉCHENYI 2020 pályázati rendszer keretein belül, uniós és állami finanszírozással megvalósított program.

A „Jó kis hely” szolgáltatás régi álma a szociális területen dolgozóknak és a szolgáltatáshiányos kistelepülések lakosságának. A „Jó kis hely” keretében létrejön egy széles korosztálynak szánt színtér, ami fontos eszköze a hátrányos helyzetű térségekben élő fiatalok és helyi közösségek fejlesztésének.

Katádfa Község Önkormányzata elkötelezett a „Jó kis hely Katádfán komplex gyermekprogram” sikeres megvalósítása mellett. Célként tűzte ki, hogy a tervezett szolgáltatások a helyi közösség egészére pozitív hatást fejtsenek ki, amelyek hozzájárulnak a közösség megújulásához és fejlesztéséhez, valamint hozzásegítik főként a hátrányos helyzetben lévő társadalmi csoportokat helyzetük javításához, igényeik kielégítéséhez.

A „Jó kis hely” hosszú távon elősegíti a gyermekes családok ismétlődő szegénységi körének megtörését, valamint elősegíti esélyeik tartós és hosszú távú növekedését. Ezen célok eléréséhez hozzájárulnak többek között a Közösségi Házban működő szolgáltatások és programok, amelyek támogatják a gyermekek és a fiatalok készségeinek és képességeinek kibontakoztatását, elősegítik a tanulást, az iskolai felzárkózást, továbbá segítik a közösségépítést és fejlesztik a helybeli gyermekeket és szüleiket.

A megvalósuló programok a 0-25 éves helyi lakosoknak -- azaz a 3 év alatti gyerekeknek, óvodásoknak, általános- és középiskolásoknak és 25 év alatti fiataloknak – valamint szüleiknek szólnak.

A programok mellett eszközbeszerzést is támogat a projekt.